Plaatsing
-
De plaatsing van cementtegels: enkele voorzorgen
Het gebruik van cementtegels als binnenvloerbedekking zit de laatste tijd weer in de lift. Vermits dergelijke tegels op ambachtelijke wijze vervaardigd worden en vaak een patroon vertonen, vragen ze om een bijzondere plaatsing en behandeling. Hoog tijd dus om een aantal specifieke richtlijnen voor deze tegels onder de aandacht te brengen.
Lees meer » -
Wat met dunne grootformaattegels op vloerverwarming?
Het gebruik van het juiste stelmiddel of het kiezen van een adequate mortellijm voor het plaatsen van een gekalibreerde kwartscomposiet-, natuursteen- of keramiekvloer is niet altijd evident. Zeker als het gaat om plaatsingen op een verwarmde ondergrond. Niet alleen in de voorbereidingsfase, maar ook tijdens en na de plaatsingsactiviteiten zijn er aandachtspunten die men in acht moet nemen.
Lees meer » -
Kwalitatief tegelwerk staat of valt met de juiste tegelvoegmortel
Tegelvoegmortel is in eerste instantie functioneel en vangt de bewegingen van de tegels op. De consument wordt steeds veeleisender en de vraag naar voorgemengde producten met een constante kwaliteit stijgt. Cementgebonden mortels zijn gemakkelijk te verwerken. Harsgebonden alternatieven worden gekozen waar chemische weerstand vereist is. Bepalend voor de keuze zijn onder meer de verwachte belasting en het beoogde esthetische aspect.
Lees meer » -
Eerst een primer aanbrengen, dan betegelen?
Bij het betegelen is het van essentieel belang dat de ondergrond goed voorbereid is. Zo kan het nodig zijn om een voorstrijklaag of primer aan te brengen om tot een goed eindresultaat te komen.
Lees meer » -
Tegelwerken: welke kit voor welke toepassing?
Onder het takenpakket van de tegelzetter valt ook het aanbrengen van kitvoegen. Aangezien het type kit bepaalt in welke toepassingen hij gebruikt mag worden, moet het materiaal zorgvuldig gekozen worden om te komen tot een duurzame betegeling.
Lees meer » -
Groter, dunner of gezonder: wat zijn de gevolgen voor de aannemer?
De huidige tendensen en modetrends spoorden de sector aan om steeds grotere maar ook dunnere harde vloerbekledings-producten te produceren. Indien men bij de plaatsing van deze producten echter geen rekening houdt met de specifieke eisen voor de toleranties en de verlijmings- of uitvoeringstermijnen, kan men te maken krijgen met een plaatselijk loskomende en/of hol klinkende harde-vloerbekleding.
Lees meer » -
Terrasdragers ook geschikt voor grote tegels en creatieve legpatronen
Terrasdragers zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Ze garanderen volop keuze op het vlak van oppervlaktemateriaal, waaronder tegels en planken. De plaatsing gebeurt vlot en snel, de open voegen zijn een extra troef. Grotere tegels en verschillende legpatronen zijn populaire trends, net als een nieuw dun aluminium draagsysteem. Tegenwoordig is er voor vrijwel elk probleem een oplossing. Denk aan zelfnivellerende dragers voor een oneffen ondergrond, of ultradunne exemÂplaren voor renovaties. Ook handig trouwens bij de aanleg van dakterrassen. Vanuit milieuoogpunt zijn herbruikbare terrasdragers tenslotte bijzonder duurzaam.
Lees meer » -
Hoe een ondervloer correct beoordelen en herstellen
Tips om een ondervloer goed voor te behandelen. Een goede voorbehandeling van de ondervloer is cruciaal om de kwaliteit van de vloerafwerking te garanderen. Daarbij is het belangrijk dat de ondergrond voor elke vloerbekleding op enkele sleutelcriteria wordt gecontroleerd: vlakheid en hoek, zuiverheid en verontreiniging, scheuren en barsten, stevigheid, poreusheid en droogte. Hoe checkt u dit alles en verhelpt u problemen op die vlakken?
Lees meer » -
Natuursteen als gevelbekleding: plaatsing & onderhoud
De bevestigingswijze van een gevelbekleding uit natuursteen is afhankelijk van het formaat (gewicht) van de stukken, de plaatsingshoogte en de locatie, en vanzelfsprekend ook de steensterkte. Woningen aan de kust vangen bijvoorbeeld veel wind en zout, waardoor voor hun gevelbekleding strengere sterktewaarden gelden dan voor particuliere woningen in de stad.
Lees meer » -
Hoe leg je zelf vloertegels?
Als je nieuw bent met tegels, heb je misschien wat hulp nodig als het gaat om het betegelen van een vloer. Deze gids leidt je door de stappen. Of je nu tegels legt op houten, cement- of betonnen vloeren en welk type tegel je ook kiest. We willen je helpen jouw project te voltooien en ervoor te zorgen dat het er nog jarenlang geweldig zal uitzien in jouw huis.
Lees meer »